Navigácia

Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Marec mesiac knihy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy.

    V marci sme oslavovali mesiac kníh. Využili sme túto príležitosť na to, aby sme objavovali fascinujúci svet literatúry. Niektorí sa zapojili do súťaže Hviezdoslavov Kubín, iní prezentovali divadelné predstavenia, ktoré sme si sami pripravili podľa známych rozprávok - "O psíčkovi a mačičke" alebo "O repke". Stredobodom našej pozornosti boli knihy a rozprávky, ktoré sme spoznávali a objavovali. Pracovali sme s blue botom, interaktívnym robotom, ktorý nám pomáhal objavovať tajomstvá rôznych príbehov. Okrem toho sme si užili aj escape hru, kde sme riešili hádanky a úlohy súvisiace s našimi obľúbenými knihami. Pasovanie nových členov školskej knižnice bolo príjemným spestrením našich aktivít.

  • Návšteva z okresnej prokuratúry

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva z okresnej prokuratúry.

    Navštívila nás pani Katarína Kocúrová - okresná prokurátorka, ktorá nám zaujímavou prednáškou sprostredkovala prípady, s ktorými sa vo svojej praxi stretla práve s rovesníkmi našich žiakov. Hlavnou témou prednášky bolo Trestné právo a jeho dopad na stíhanie mladistvých. Jej cieľom bolo predchádzanie sociálno-patologickým javom a zníženie negatívnych dopadov na osobnosť dieťaťa. Žiaci si vyskúšali taláre, dozvedeli sa akú farbu taláru má sudca, prokurátor a obhajca. Prednášku obohatili aj edukačné videá zamerané na šikanovanie, zneužívanie. Koordinátorka ochrany detí pred násilím pani Eva Murínová oboznámila žiakov s možnosťami poskytnutia pomoci prostredníctvom platformy Viac ako nick. Strávili sme príjemné a najmä poučné chvíle, za čo ďakujeme.

  • Ukáž mi svoj poklad - eTwinning

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ukáž mi svoj poklad - eTwinning.

    Dnešný deň (12.03.2024) bol pre nás veľkým dobrodružstvom! S potešením oznamujeme, že sme úspešne odniesli putovnú truhlicu v rámci projektu eTwinning s názvom "Ukáž mi svoj poklad" do ZŠ Kvačany. Táto truhlica symbolizuje našu spoluprácu a výmenu myšlienok medzi školami. Tešíme sa, že sme mohli pridať svoje poklady do nej. Naše dobrodružstvo len začína, a sme nadšení, že sme súčasťou tohto projektu!

  • Hviezdoslavov Kubín v ŠMŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín v ŠMŠ.

    Najmladší členovia našej školskej rodiny sa pripravili na prednes poézie školskej súťaže Hviezdoslavov Kubín a na prezentácii to potvrdili ako profesionáli. Za výkony a odvahu ich čakali ocenenia a nakoniec niečo "sladké". Gratulujeme!

  • Karneval 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 2024.

    V našej škole sme oslávili tradičný fašiangový karneval. Pre žiakov a učiteľov to bola príležitosť opustiť školskú rutinu a zahrať si na chvíľu iné postavy. Od zamatových princezien, po smiešnych klaunov - kostýmy sa vynímali svojou rozmanitosťou a originalitou. Súčasťou fašiangových osláv boli aj rôzne aktivity, ako napríklad tradičné pečenie šišiek, súťaže, či tanec.

  • Vzdelávanie eTwinning

    Pre učiteľov sme pripravili vzdelávanie s eTwinning ambasádorkou Ivanou Šoltésovou,ktorá nám ukázala nové možnosti spolupráce a vzdelávania. Objavili sme potenciál tejto platformy a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Dar od farmárov

    Organizátori Farmárskeho plesu (rodina Jurkyová) venovali výťažok z tomboly našej škole - učiteľom špeciálnym pedagógom a asistentom, ako poďakovanie za starostlivosť o naše deti a žiakov. Za všetkých zamestnancov, deti, žiakov a rodičov im patrí naše veľké ĎAKUJEME.

  • Pokojné a požehnané Vianoce

  • Vianočné trhy 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy 2023.

    Radosť našich detí a žiakov zo záujmu o ich výrobky sa nedá dostatočne opísať, tak Vám ponúkame aspoň pár okamihov z Vianočných trhov.

  • Vianočná besiedka

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

    Je krásnou tradíciou privítať Svätého Mikuláša v deň jeho sviatku u nás v škole. Mikuláš obdaroval nielen nás, ale aj my jeho s krásnymi básničkami, pesničkami a vlastnoručne vyrobenými darčekmi. Rozžiarené očká všetkých detí boli dôkazom toho, že mali z akcie veľkú radosť.

  • Adventný kalendár SŠI

    1.decembra otvárajú deti s rozžiarenými očkami prvé okienko na čokoládovom adventnom kalendári, aby na jazyku nechali rozplynúť tú sladkú chuť čokolády a tešili sa na ďalší deň. Náš adventný kalendár vám neponúkne sladké čokoládky, ale s láskou pripravené pesničky a tance. Každý deň otvorte jedno okienko a nájdite v ňom malý poklad. Možno to bude obľúbená vianočná pieseň, alebo krátky tanec, ktorý vás pobaví a prinesie vám radosť. Nechajte sa unášať melódiou a taktom, a spoločne s nami si užite adventné obdobie plné hudby a veselých chvíľ. Požehnaný advent.

    Na tomto linku nájdete náš adventný kalendár:

    https://calendar.myadvent.net/?id=c7ypt4o5gvx3r60zsmcio1whphue2kss

  • Vianočné trhy 2023

  • Ocenenie na národnej konferencii Etwinnig

    Zúčastnili sme sa národnej konferencii Etwinning, ktorej súčasťou bolo aj ocenenie Etwinning škôl. Tešíme sa, že patríme medzi 31 škôl na Slovensku, ktoré získali toto medzinárodné ocenenie.

  • Pani ministerka ostávate navždy v našich srdciach

    Ďakujeme za Vašu  priazeň, za Váš úprimný záujem o naše deti a ich potreby. V mene zamestnancov, rodičov a deti sa s Vami lúčime v modlitbách a hrejivých spomienkach na naše vzájomne stretnutia …..

    V mene kolektívu SŠI v Námestove Ľubica Glombová

  • Divadelný festival "Setkání"

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelný festival "Setkání".

    Do ďalekého Brna sme vycestovali na 7. ročník divadelného festivalu “Setkání”. A ono to skutočne “stretnutie” bolo. Stretnutie kamarátov, radosti, divadelných predstavení a skvelých zážitkov. Aspoň trochu atmosféry Vám sprostredkujú naše fotografie. Ďakujeme kamarátom a organizátorom z Ibsenky za pozvanie a nádherne strávený čas a tešíme sa zasa o rok.

  • 50 rokov ZUŠ I.Kolčáka v Námestove

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 50 rokov ZUŠ I.Kolčáka v Námestove.

    Pri príležitosti 50. výročia nás ZUŠ Ignáca Kolčáka v Námestove pozvala na hudobné vystúpenie, ktoré bolo zároveň aj oslavou eTwinning spolupráce s Českou Základnou školou Václava Havla z Poděbrad. Talentovaní žiaci predviedli svoje hudobné schopnosti a nadchli všetkých svojimi výkonmi. Hudba, spev a atmosféra boli jedinečné. Verím, že všetci, ktorí sa zúčastnili tohto vystúpenia, si ho užili a odniesli si z neho veľa pozitívnych zážitkov. Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšie spoločné udalosti a príležitosti, kde budeme spolu oslavovať a tvoriť spomienky.

  • Deň zdravej výživy 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zdravej výživy 2023.

    Tohtoročný deň sa niesol v tematike Zemiak - vždy inak. Žiaci spoločne s vyučujúcimi pripravili v rámci projektového vyučovania zemiakové hody na sto spôsobov. Atmosféra vyústila do prezentácie na školskom dvore, kde sme všetci ochutnali dobroty zemiakového kráľovstva. Ďakujeme všetkým deťom, žiakom, vyučujúcim, asistentom a v neposlednom rade hosťom za krásny deň.

  • Mladí reportéri - ocenenie

    V školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do národného programu Mladí reportéri pre životné prostredie (YRE reportéri). Našou úlohou bolo vzdelávať v ochrane životného prostredia. S našimi výstupmi sme sa zapojili do súťaže, získali sme ocenenie na národnej aj medzinárodnej úrovni.

    Našu prácu si všimli aj na Ministerstve životného prostredia SR, z rúk pána ministra Milana Chrenka si 17.októbra 2023 prevzal ocenenie pre mladého reportéra náš žiak Andrej Zjavka za reportáž, ktorú si môžete pozrieť na nasledujúcom odkaze: http://www.mladireporteri.sk/foto-p/citanie-s-porozumenim

    Ďakujeme a gratulujeme.

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna, M. Urbana 160/45, NÁMESTOVO
    Mila Urbana 160/45, 029 01 Námestovo
  • +421 43 5522887

Fotogaléria